lørdag 29. september 2012

Problemer med Calibre?

Stadig flere i det siste har sendt meg mail og sagt at de har ett eller flere problemer med Calibre og konvertering. I all hovedsak konvertering av Amazon sine bokfiler - altså fra Amazon sitt AZW format til det "norske" E-PUB formatet. "Det virker ikke" ...


Husk!

Det kommer stadig oppdateringer til programvaren Calibre. Ikke gå i fella og tro at "siden oppsettet mitt allerede virker så trenger jeg ikke oppdatere"... Tips: oppdater programvaren når nye versjoner kommer! Du kan ikke unngå å registrere nye oppdateringer, for de kommer som et eget pop-up vindu når du starter Calibre.


Hvorfor?

Fordi Amazon er kreative! Når smarte hoder har knekket Amazon din DRM kode og publisert hvordan å fjerne denne, så går Amazon's egne programmerere igang med å finne en liten ny vri som gjør at konverteringen ikke fungerer. Calibre & Co finner da løsning på det nye problemet, som de distribuerer til oss her ute i marka. Og sånn går nu daga'n...

Så - dersom du plutselig skulle få et problem med konverteringsoppskriften - ene eller andre veien - så er det mest sannsynlig at det er kommet et par oppdateringer til Calibre som du har hoppet over. Det er ingen krise å hoppe over noen oppdateringer, men dersom ting plutselig slutter å fungere så vet du nå hvorfor ;o)

Ha en flott lørdag!




torsdag 27. september 2012

Boktema's kjedeligste nattbord!

Jeg så Annette's boktema idag og kunne ikke dy meg. Nattbordet mitt er så ryddig og rent for tiden at min gamle mor ville nok ikke kjent det igjen. Kindle i heimen har virkelig gjort varig inntrykk på soverommet! Kjedelig? Ja kanskje! Men du verden så mye enklere livet er blitt ;-)

(Ironien? Jeg går rundt med 2 stk papirbøker i veska... hehe... ;-)


Klikk HER for flere nattbord hos Annette!



.






.

onsdag 26. september 2012

Bokomtale - "I selskap med fremmede" av Robert Wilson

Dette var en god, gammeldags spionroman av det lange slaget. Robert Wilson er ny for meg, og det ble et nokså trivelig bekjentskap etterhvert. Det ble også et møte med meg selv og spionroman-sjangeren, om man kan kalle den det, fra 1980-tallet. Da slukte jeg nemlig det jeg kom over av den kalde krigen, og Le Carré var den absolutte favoritt.


Litt om boka

Andrea Aspinall ankommer Lisboa under 2. verdenskrig som spion. Som yrke er hun utdannet matematiker, men fristes likevel av tilbudet om å spionere på tyskerne fra en heller mindre interessant dekkjobb som sekretær til en av lederne i Shell Oil. Militærattaché Karl Voss ankommer også Lisboa som en del av den tyske legasjonen. Det viser seg imidlertid at han motarbeider nazistene slik at atombomben ikke skal finne veien til Hitlers bord.

Andrea og Karl møtes og prøver å finne kjærligheten, noe som ikke er spesielt enkelt i krigens Lisboa. Vi følger Andrea og Karl, sammen og hver for seg, gjennom 2. verdenskrig i Lisboa, senere i London og til slutt under den kalde krigen - i Berlin. Det viser seg at de dypeste hemmelighetene ikke holdes av regjeringene, men finnes blant dem som er nærmest til en selv.


Hva mener jeg?

Robert Wilson
Jeg var overlykkelig over å ha funnet ei bok som på papiret hørtes ut som en Le Carré look-alike. Jeg simpelten elsket spionthrillere på 80-tallet.  Jeg ble imidlertid noe skuffet. Det er ikke tvil om at dette er en velskrevet bok. Hva som er mer tvilsomt er om den er spesielt interessant eller engasjerende. Starten var veldig lovende, hvor vi ble introdusert til Andrea og Karl Voss og motivasjonen deres til å bli spioner for eget land. Men så stoppet det på en måte opp, og fremdriften gikk senere og senere. Detaljene ble mer og mer uinteressante, til og med for en detaljfreak som meg, og bi-personene i fortellingen ble mer og mer diffuse og unødvendig forstyrrende siden de ikke bidro til handlingen i noen særlig grad.

Boka er delt opp i det som kalles Bok 1, 2 og 3. Delene tar for seg de tre periodene i livene til Andrea og Karl. Bok 1, som omhandler oppbygningen av karakterer og hendelsene under 2. verdenskrig er interessant og velskrevet. Plottet bygges opp og persongalleriet lover bra. Bok 2 omhandler Andrea og hennes liv i Portugal sammen med sin mann. Denne delen er kjedelig, uten et direkte synlig plot eller interessant kopling til del 1. Del 3 er en slags oppsummering som heller ikke gav meg stort. På dette stadiet var jeg nesten uinteressert i å finne ut hvordan det gikk med både Andrea og Karl. Når til og med hovedpersonene i storyen slutter å engasjere, ja da er jeg nesten til veis ende. Og det var jeg -  heldigvis...

Jeg ser Wilson har gjort en god jobb med å etterlikne stilen til Le Carré. På det området tok jeg ikke feil. Dette er en Le Carré look-alike. En spionroman skal for meg være spennende, detaljrik og omfattende med mange sterke personligheter involvert og ikke minst ha et komplisert plot. Sistnevnte mangler dessverre her. Etter del 1 vaser historien i vei i flere retninger, og jeg tror - at dersom Wilson hadde kuttet ned/bort/ut del 2 og komprimert seg kraftig - så kunne dette blitt en mye sterkere spionroman. Slik som boka endte ut til slutt sitter jeg igjen med følelsen av at, ja - Wilson kan definitivt skrive! Jeg likte godt språket. Det var veldig flytende og engasjerende i del 1 når et definert plot var under oppseiling. Språket klarte likevel ikke å bære boka da engasjementet i handlingen falt ut. Jeg sier ikke at jeg ikke kommer til å lese mer fra Wilson, til det skriver han for godt. Jeg vil imidlertid lese litt flere omtaler og kritikker ;-) før jeg bestemmer meg for hvilken som blir min neste.

Tusen takk til Line som jeg fikk boka av!


Hvor på treet?

Som spionroman lest av en ihuga Le Carré tilhenger

av 5


Kilde: fått av Lines bibliotek
Utgitt: 2009
Forlag: Gyldendal
Antall sider: 480
ISBN: 9788205388543



Solnedgang i Ryfylke



søndag 23. september 2012

Bokomtale - barneboken "Villaksen Salomon" av Vaaler & Rikardsen

Nå er jeg ikke den ivrigste barnebok-leseren for tiden, til det er ungene blitt for store, men jeg klarte ikke stå imot forespørselen til Vigmostad og Bjørke når det gjalde "Villaksen Salomon". Familien her er noe over gjennomsnittet interessert i laks, og vi har fisket laks fra Alaska via Bjerkreims- og Alta-elva til Kola-halvøya og New Zealand. Jeg fikk et sterkt behov for å sjekke ut denne!


Litt om innholdet

Jeg må bare først få si - jeg er mektig imponert!! Boka handler om villaksen Salomon og hans kompis, ørreten Ørjan. Samtidig handler den også om lille Ole og bestefar og deres opplevelser ved elva. Fortellingene fra bestefar og Salomon vever seg nydelig sammen til en komplett historie om villaksen. Vi følger Salomon fra egg til voksen storlaks, og får bli med på alle utfordringene og farene villaksen blir utsatt for på sin lange vandring i Atlanterhavet før han til slutt vender tilbake til sin egen elv som storlaks. Innimellom kapitlene om Salomon og Ørjan finner vi også fakta-bolker om villaksen som gir oss flere detaljer og hjelper oss til å forstå mer av villaksens liv og vandring.


Hva mener jeg?

Dette var ei flott bok om villaksen! Det var en nydelig historie om bestefar og Ole og overlevering av kunnskap fra gammel til ung. Det var en umåtelig interessant reise vi fikk være med på sammen med Salomon, og vi fikk også et veldig godt innblikk i hvordan livet under vann kan være for laksen. Ja, dette er en barnebok og den er skrevet for barn. Likevel fant jeg den utrolig interessant selv, spesielt pga. fakta-bolkenes detaljer underveis. Her er det noe å lære for både liten og stor!

Illustrasjon: Villaksen Salomon
I tillegg til at historiene til bestefar og Ole ved elvebredden og Salomon og Ørjan nede i elva er knyttet nydelig sammen så vil jeg også påpeke de fantastiske illustrasjonene til Oscar Jansen. De er virkelig noe for seg selv og tar situasjonene som Salomon blir utsatt for på kornet. Noen av illustrasjonene er nokså "skumle", og det gir boka et skikkelig løft! Naturen kan være brutal, og samspillet tekst/illustrasjoner har en flott balansegang!

Boka tar også opp mer alvorlige tema, som lakselus-utfordringen elvene våre står overfor samt  oppdrettslaksen og dens påvirkning på villaksbestanden. Dette er ikke en vanlig barnebokfortelling - Villaksen Salomon er veldig mye mer. Alt i alt en utrolig lærerik og spennende bok om villaksen. Anbefales sterkt!


Hvor på treet?

Som kombinert barne- og faktabok, en solid

av 5



Fra lanseringen av boka




Kilde: Mottatt leseeksemplar
Forlag: Vigmostad og Bjørke
Utgitt: 2012
ISBN: 9788241908675
Antall sider: 144
Pris: 249,-


En liten digresjon

Jeg har på grunnlag av en noe vel overdreven interesse for laks i familien også tidligere fått i gave en annen bok om laksen. En bok om laks for voksne kvinner. Dette er ei helt annerledes bok, og boka det gjelder er Ingrid Bjørnov's Lakseenka - nødskrik fra en tørrfrue. 

Anbefales til alle lakseenker rundt om i det ganske land som vil ha en halvtimes solid, god humor som dere garantert vil kjenne dere igjen i. Omtalen min om den boka finner du HER.

Have fun :o)



.



lørdag 22. september 2012

Skjør skjermkvalitet på Kindle Paperwhite?

Det har vært en del snakk rundt lesebrett med "frontlys" og kvaliteten på disse skjermene. Barnes & Noble's Nook Glowlight- versjon har etterhvert fått ganske mye pes pga dette. Det har nemlig vist seg at frontbelyste lesebrett-skjermer kan være ganske så skjøre. En fyr i Statene ved navn Hoffelder bestemte seg for å teste om dette var tilfelle. Han droppet derfor et vanlig nøkkelknippe fra ca. 5-6 cm høyde ned på en Nook Glowlight for å se hva som skjedde. Bildet som han postet viser dette resultatet:


Bildekilde: A Kindle World Blog - Nook Glowlight


Ut fra bildet er det enkelt å se hvor nøkkelknippet traff lesebrettet.. Ikke akkurat det kjekkeste resultatet! Ganske så mange Nook Glowlight eiere har bekreftet at de har opplevd akkurat samme problem med skjermen til og med når den har vært beskyttet! No good, spør du meg!!! Jeg må kunne forvente at lesebrettet mitt tåler en støyt!

Kindle Paperwhite har også frontbelyst skjerm, og ifølge testbrukere så er lyset veldig jevnt distribuert, behagelig for øyet og man ser igrunnen ikke lyskilden fra sidene. Men hva hjelper det om skjermen er skjør? Hoffelder bestemte seg for å gjøre samme test med andre lesebrett og skjermer, men denne gang droppet han nøkkelknippet fra ca. 13-15 cm ned på følgende enheter: Asus Transformer, Samsung Galaxy Tab, Kindle DX, Innosoul Android tablet og Kindle Touch. Resultatet? Ingen av disse fikk et eneste problem med skjermen i etterkant av forsøket!

Amazon ble deretter kontaktet og spurt om de faktisk har testet skjermkvaliteten på den nye Kindle Paperwhite på samme måte. Svaret fra en i Kindle Team'et var følgende:

"He said that the Paperwhite light-system layer (it has only 4 Led lights) is "strong" and can handle quite a bit.   I asked if they had done tests that involved dropping objects onto the screen of a Paperwhite, and he said that they had, and that it had survived all manner of drops onto the surface.  I asked him if they'd dropped anything heavy on it, and he said, yes, and mentioned a rather heavy "brass" object and that it survived that too."

Det må imidlertid sies at det ikke er garantert at Kindle Paperwhite tåler en slik test som ovennente. Men forhåpentligvis så ønsker Amazon å selge et fysisk sterkere skjermprodukt enn hva Nook Glowlight har vist seg å være sålangt.

Den som har lever får se :-)

Ovennevnte innlegg er fritt referert et lenger blogginnlegg fra A Kindle World Blog som du finner HER.



Herlig gammel trebåt på Malta



fredag 21. september 2012

Fun Friday :-)

Klarte ikke helt stå imot disse - og sender gjerne Fun Friday utfordringen videre!



Som gav meg ideen til tittel på den neste ...


The Evolution of knitting?



:-)


.

onsdag 19. september 2012

Hele Rogaland leser - samme (gratis)bok!



Prosjektet Hele Rogaland leser er et samarbeid mellom Sølvberget, Stavanger kulturhus, Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland og Næringsforeningen i Stavanger-regionen. Hele Rogaland leser er på vei inn i sitt fjerde år. Det startet som et rent Stavanger-prosjekt i 2008 som en del av Gjestfrihetens kunster på Sølvberget, Stavanger kulturhus. Med bakgrunn i suksessen med "Hele byen leser" gjorde man i 2010 prosjektet regionalt. Målet med prosjektet er å gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse og øke interessen for litteratur.

Når det gjelder kriteriene før bøker så bør disse ha muligheten til å nå et stort publikum, de skal ha litterære kvaliteter samtidig som de tar opp aktuelle og viktige spørsmål.


For 2012 ble det diktsamlingen "Utvalgte dikt" av Kolbein Falkeid 

Jeg var innom biblioteket i Stavanger igår og plukket med meg boken. Jeg kom ikke lenger enn KULT.kafeen på Kulturhuset før jeg satte meg ned og begynte å bla. I utgangspunktet er jeg ikke den som leser mest lyrikk, men så liker jeg å utfordre meg selv iblant :-)

Og konklusjonen? Denne var jammen ikke så verst! Faktisk riktig så bra! Jeg drister meg ikke til å gi noen stjerner til boka. Til det er jeg for lite bevandret i lyrikkens verden.

Diktene er samlet fra over 20 diktsamlinger som spenner seg fra 1962 - 2003. Diktene er hverdagslige og underfundige, tankevekkende og dype. Enkelte er såre, få er morsomme. Felles for dem alle er at de er reflekterte. Dette er en diktsamling som favner bredt, og det må en slik utgivelse - som faktisk er en gave - være for å bli lest.

Kolbein Falkeid's diktsamling kan plukkes opp GRATIS på bla. Kulturhuset i Stavanger og biblioteket i Sandnes (takk for Sandnes-info, Elida). Hvorfor ikke skaffe deg en du også?



En fugl i hånden... fra våren som var :-)


.

tirsdag 18. september 2012

50 norske e-bøker til kun kr. 49,-/stk

Jeg bare MÅ spre informasjonen, selv om de fleste nok har fått med seg at det er gode tilbud på e-bøker for tiden. Denne gang er det kampanjepriser på Digitalbok - og samtlige e-bøker er på norsk. Det er imidlertid ikke kun norske forfattere, men også noen få internasjonale innimellom.

Nysgjerrig? Sjekk HER ;o)




.

mandag 17. september 2012

Bokomtale - "Mamma er en countrysang" av Cathrine Evelid

Kul tittel, svært gjenkjennelig miljø, ikke fullført... - og med et sidespark til kommentarer fra bokbloggertreffet når det gjelder snillisme blant bokbloggerne... :-)

Litt om innholdet - (sakset fra Aschehoug - straffen fordi jeg ikke klarte fullføre...)

"Gry vokser opp på en gård på Jæren der alle er nøysomme og gudfryktige. Seksten år gammel får hun barn med Terje. De flytter til oljeboomens Stavanger på 80-tallet der pengene yngler og utelivet florerer. Terje er Nordsjødykker og gitarspillende midtpunkt i vennegjengen. Sønnen Stig vokser opp som enebarn. Gry er ansatt som servitør på Grillen, og Stig er ofte med henne på arbeid. Han ser og hører mer enn han forstår, men han oppfatter at morens høyeste ønske er å synge inn reklamejingel på nærradio, og at jobben til Terje er farlig."


Hva mener jeg?

Denne boken gav meg lite. Jeg syns ikke språket var særlig bra, jeg fikk ikke noe forhold til karakterene og historien gikk ingen vei. Man forventer en utvikling i ene eller andre retningen, men den fant jeg ikke her. Paradoksalt nok så hoppet jeg over ca. 100 sider midt på og leste slutten. Det var som om de 100 sidene aldri hadde eksistert. Jeg mistet mer eller mindre ingenting. Det sier vel litt, synes jeg.

Cathrine Evelid
I utgangspunktet var jeg nysgjerrig på boka, for jeg er født og oppvokst i Stavanger på historiens tidspunkt. Jeg kjenner "oljå" og oljeeventyret, utestedene som beskrives og området Gry, Terje og Stig lever i. Jeg har flere gode barndommsminner fra ei hytte på Ogna hvor moren til Gry bor. Alt lå til rette for at dette skulle bli et hyggelig møte med forgangen æra og kjente steder. Likevel klarte ikke historien engasjere meg. Dessverre. Jeg måtte legge boka fra meg før den var ferdiglest.

Jeg må få lov å referere omtalen av boka fra tre forskjellige aviser, postet på Aschehoug sin bokside. Årsaken er at disse virkelig fikk meg til å gå i meg selv. Hva i all verden er det jeg ikke har forstått? Er jeg fullstendig av hengslene når det gjelder hva som er litterære kvaliteter? Bør jeg avgå som bokblogger når jeg overhode ikke er enig i anerkjente anmelderes ros og hylning av denne boka? Følgende var å lese:

"Hver klisjé er blankpolert og gripende, som om countrysjangeren og skillingsvisen ble født på nytt av denne oppsiktsvekkende, solide forfatterdebutanten. (...) Språket her er fullt av henvisninger til nettopp slike hjertesmerte-viser, men forblir både lavmælt og spektakulært, med nyskapte og besnærende metaforer og bilder."
May Grethe Lerum, VG (terningkast 6)

"Perspektivet er glitrende godt gjennomført. Fortelleren skaper originale språklige bilder. (...) Cathrine Evelid har skapt en rik roman, original i gjennomføringen, og absolutt verd å lese enten en liker country eller ei."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

"Fin blanding av ekte åttitallsk tidskoloritt og universell barndomsfrykt i en debutroman der helheten er like god som tittelen."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Jeg kan ikke være mer uenig. Jeg finner klisjeene som klisjeer. Jeg syns språket er dårlig, ikke spektakulært, men med flere gramatiske feil. Der romanen blir betegnet som rik syns jeg den virker rimelig platt. Det ER en blanding av åttitalls tidskoloritt og barndomsfrykt, men jeg finner den ikke besnærende. Det registreres også at flere bokbloggere med meg sitter igjen med samme følelsen. Ref. for eksempel bloggen Sukkerrør sin omtale HER  og Kasiopeiias omtale HER med begges påfølgende kommentarer. Var jeg noen gang i tvil om at bokbloggerne hadde livets rett tidligere, så vil jeg med dette innlegget understreke en gang for alle at vi - uansett kvalitet på skrift, språk, design og uttrykk i blogginnleggene våre - er med på å balansere inntrykkene av bøker. Jeg sier overhode IKKE at VG, Fædrelandsvennen og Dagsavisens bokanmeldere er helt på jordet og tar feil - absolutt ikke! Jeg sier bare at det kan finnes flere - ofte sjokkerende ulike - oppfattelser av en og samme bok, og de bør også komme "på trykk"! Her er vi bokbloggere i posisjon til å bidra med vårt. Og jeg vil også med dette understreke, at bokbloggere - om vi mottar gratis leseeksemplar eller ei - ikke går av veien for å si akkurat det vi mener..


Hvor på treet?

I og med at jeg ikke klarte å fullføre boka får den ikke mer enn

av 5


Kilde: fått fra Aschehoug som leseksemplar
Ant. sider: 329
Språk: Norsk
Innbinding: Innbundet
ISBN:  9788203352065
Utgitt: 2012




Puselusa som liten, det er lenge siden det - 9 år!

.

søndag 16. september 2012

Bokomtale - "Redshirts" av John Scalzi

DER kom godboka :-) Etter godbok-tørke på "nye forfattere å bli kjent med"-fronten så fikk jeg endelig kloa i en skikkelig kul sci-fi variant av John Scalzi. Flere av dere kjenner nok forfatteren fra før, med hans serie "Old Man's War" som en eller annen blogger tidligere gjorde meg oppmerksom på hadde mye til felles med "Ender's Game" av Orson Scott Card. Jeg hadde, før nylig leste bok, ennå ikke fortært noe av Scalzi. Det ble et svært hyggelig, og spesielt, bekjentskap - av den positive sorten.


Først litt om boka

Fenrik Andrew Dahl er nettopp blitt tildelt jobb på stjerneskipet Intrepid, flaggskipet til Universal Union siden 2456. Dette er en prestisjestilling og Andrew er overbegeistret over i tillegg å få jobbe i stjerneskipets xenobiologi laboratorium. Livet kunne definitivt ikke vært bedre..inntil Andrew begynner å notere seg merkelige særegenheter med å være stasjonert ombord. a) Hver eneste utflukt til nye planeter ender opp med fatale konfrontasjoner med ukjente vesener. b) Skipets kaptein, dets vitenskapsoffisér og den flotte løytnant Kerensky ser alle tre ut for å unngå å bli drept - og - 3) Minimum én av de lavere rangerte medlemmene av mannskapet går alltid en tragisk død i møte...

Naturlig nok påvirker dette alle, og hver og en av mannskapet under dekk bruker masser av tid og energi på å unngå å bli plukket ut til besøk på nye planeter. En dag kommer imidlertid Andrew over infomasjon som totalt endrer hans egen og kollegaenes oppfatning av hva stjerneskipet Intrepid egentlig er. Og for å overleve må de gjøre noen skikkelig tidsreise-stunt for å ha en sjanse til å redde sine egne liv.


Hva mener jeg?

John Scalzi
Her får man definitivt ikke hva man forventer! Slike plot simpelten elsker jeg! Hva gjør det da at man leser til både 2 og 3 om natta? Handlingen har Redshirt-elementet fra Star Trek, men du trenger definitivt ikke være noen Star Trek fan for verken å like eller forstå boka! (Jeg er faktisk ikke...). Boka mikser sprø "hva/hvis" vitenskap med en god dose humor, og stiller spørsmålstegn med hva som er bra sci-fi TV-serier og ikke. Humoren i boka er intelligent, og enkelte eksistensielle spørsmål som stilles er rimelig dype. Dette kan kanskje i utgangspunktet virke som ei overfladisk sci-fi bok, men er det definitivt ikke.

Personkarakteristikkene er ikke særlig omfattende, men man forstår etterhvert hvorfor. Det ville ha vært en spoiler om de var. Et genialt virkemiddel, men som man ikke ser før over halvveis i boka. Forholdene mellom dem er likevel realistiske og troverdige, ihvertfall inntil et visst punkt. Det er vanskelig å skrive en omtale av boka når det skjer et så brutalt skifte godt over midtveis. Skiftet ligger i plottet, ikke i kvaliteten. Den blir, om mulig, enda bedre. Det viser bare hvor utrolig dyktig Scalzi er til å bruke forskjellige element som virkemiddel for å skrive en bok som virkelig sitter i pannebrasken i ettertid. Slutten av boka er utrolig nok ganske rørende. Det hadde jeg overhode ikke forventet. Og Scalzi klarer også den utfordringen, selv om resten av boka har vært en litt sprø, mental reise :-)

I etterordet til boka fant jeg ut at Scalzi har vært med-forfatter til TV-serien Stargate: Universe. En av mine favoritt sci-fi TV-serier. Jeg forstår nå hvorfor. Scalzi har en egen evne til å mikse humor og satire med dypere spørsmål og teologiske funderinger. Jeg har faktisk liggende serien "Old Man's War" i hylla. Neste gang jeg skal lese sci-fi tror jeg jammen det blir Scalzi all over again. Dette gav virkelig mersmak!


Hvor på treet?

Definitivt en god

av 5 !!!



Kilde: egen e-bok
Antall sider i papirformat: 320
Utgiver: Amazon Digital Services
Språk: Engelsk
Utgitt: 2012  
ISBN-13: 978-0765316998


Minner fra en solrik dag i Praha...


.

lørdag 15. september 2012

Bokomtale - "Trader of Secrets" av Steve Martini

Action/Thriller(?)
Huttetu - elende vil ingen ende ta... Hva er det med meg og bøker for tiden? Der jeg tidligere leste mange gode bøker med noen mindre interessante innimellom så har jeg nå kommet i en dårlig stim når det gjelder valg av (for meg) ukjente forfattere. Denne boka er intet unntak!


Først litt om boka

Forsvarsadvokat Paul Madriani finner seg involvert i en sak som inkluderer en rasende drapsmann som har forsøkt å ta livet av både Paul selv, hans partner samt hans egen datter Sarah. Sentralt i historien befinner det seg også to savnede vitenskapsmenn fra NASA som sitter på programvaren til et våpen som kan få alvorlige konsekvenser for verdensfreden. Paul jakter på Liquida (drapsmannen), Liquida står i ledtog med de to vitenskapsmennene, skumle menn ønsker å kjøpe dommedags- programvaren, noen dør og verden reddes. The end!


Hva mener jeg?

Boka kunne vært skrevet på noen få linjer. Se avsnittet over... Hjelpes og trøste så lite troverdig denne boka var. Et par forsvarsadvokater som har bakgrunn fra rettssalen blir plutselig feltagenter og bryner seg mot profesjonelle leiemordere og internasjonale terrorister -  og fikser brasene? Snakker meg om å strekke troverdigheten over alle støvleskaft (jepp, egendefinert uttrykk ;o) og undervurdere leserne! Ingen av karakterene oppfører seg i nærheten av noe som kunne vært reellt. Eneste troverdige "karakteren" oppi det hele er faktisk hunden til Sarah. Der var det ihvertfall et gjenkjennelig reaksjonsmønster! Resten faller helt gjennom.

Steve Martini
Og dialogene da.. Spesielt de sannsynligvis påtenkt morsomme og sassy kommentarene til Paul's kjæreste. Aldersmessig er hun nok mellom 30-40, men prater som en tenåring mesteparten av tiden. Snakker om å irritere vettet av meg som leser. Platt. Idiotisk. Tanketomme fyll-kommentarer som det går 14 av på dusinet. Jeg trakk ikke på smilebåndet en eneste gang. Og i bakhodet kvernet hele tiden - dette er forsvarsadvokater ute i felten! De hører hjemme i en rettssal! Baahh...

Vi følger 3-4 grupper med mennesker gjennom boka. Historien er skrevet i fortid. Bortsett fra avsnittene om Paul Madriani. De er av en forunderlig ukjent årsak skrevet i første person, presens! Dette kunne kanskje ha vært et fungerende virkemiddel - i en annen bok og en annen sjanger - kanskje. I denne boka gir det ingen mening, og det bryter opp flyten i språket. I det store og hele får det meg kun til å tenke "å nei - nå er vi tilbake hos Madriani & Co igjen og nok en passiar med vås"... La de som kan action og thrillere skrive action og thrillere. Martini burde gå inn i seg selv og peke ut en ny retning for hans lead character Paul Madriani. Og fremfor alt så burde Paul bytte ut kjæresten - fortere enn svint! Nei dette fristet ikke til nærmere bekjentskap!


Hvor på treet?

Den ble (utrolig nok) fullført, for det får boka

av 5, og da er jeg grei!



Kilde: Egen e-bok
Antall sider i bokformat: 575
Forlag: Amazon Digital Services, Inc.
Språk: Engelsk
ASIN: B004LLIHXQ



Nydelige rosa "villplanter" - Jeg er ingen botaniker ;-)


.

Nytt forlag dropper kopisperre

Slike headinger får meg til å hoppe i stolen og gni meg i hendene. Omsider er det fremgang å spore på e-bok fronten også i Norge. Enkelte forlag, som Aschehoug, lar forfatteren velge hva slags kopibeskyttelse (DRM) som skal brukes (interessant innlegg i bloggen til Eirik Newt august ifjor ang. Tom Egeland's valg her) og det nystartede Fair Forlag gjør nå det som jeg har ønsket alle norske forlag burde gjøre - de dropper kopisperren på e-bøkene sine! Mer info om det nyetablerte forlaget og deres meget bra holdninger til e-bøker og kopisperrer her. Slike forlag får min fulle støtte! Notér dere bak øret! Nå må vi bare satse på at forlaget får mange og interessante boktitler i assortementet sitt :o)

Med fokus på tilgjengelighet, fjerning av DRM på det "norske" e-pub formatet og en fornuftig holdning til pris så  har e-bok salget i Norge omsider muligheten for å kunne ta av med rakettfart fremover. Jeg gleder meg til fortsettelsen!


Rå sex ga ebok-gjennombrudd (fra digi.no)

For første gang i Norge (såvidt jeg vet) så har nå en e-bok overgått salget av papirbøker ved lansering. Man kan si hva man vil om "Fifty Shades of Grey", men faktum er at boka har knust alle e-bok rekorder. Ifølge Digi.no er prosentandelen eboksalg kontra papirsalg (ikke opplaget, men det som faktisk er solgt) to-sifret. "De siste tallene vi (Gyldendal) har viste at over halvparten av forlagets totale eboksalg så langt i år utgjøres av denne boka, og at forholdet mellom den elektroniske utgaven og papir-utgaven ligger på et nivå vi (Gyldendal) aldri har sett før. Det er svært høyt, sier Ibenholt som ikke kan fortelle hvor mange eksemplarer de har solgt så langt." Mer om det norske "Fifty Shades"-ebokfenomenet her.


Spennende bokblogger-treff i Oslo

Mens jeg sitter i senga og googler e-bok nyheter så er mine med-bokbloggere på bloggtreff i Oslo. Et treff jeg har gledet meg til i et halvt år som jeg ikke fikk anledning til å delta på likevel. Sykdom er no' sjit. Det blir garantert et interessant bokblogger-møte på Gyldendal-huset, og hoveddebatten vil gå på emnet "Bokbloggernes rolle i den norske litterære offentligheten". Spennende spennende! Jeg håper det vil komme et tilnærmet referat fra treffet slik at vi som ikke hadde anledning til å delta av forskjellige årsaker får med oss hovedpoengene fra dagen (og ikke minst kvelden! :o) Noen forskjellige tanker rundt emnet finner du hos Lines bibliotek og Beathesbokhylle. Uansett holdning er det et viktig tema som berøres. Jeg er spent på reaksjonene!




 .




søndag 9. september 2012

Nok ei gratis e-bok!

Denne gang for dere som liker serieromaner. Det er ikke måte på som det dukker opp gratis e-bøker for tiden :-)

Krøniken om Ylva Alm - 1 Amuletten

Blurb fra Digitalbok sier følgende:

"Året er 1715, og sytten år gamle Ylva Alm lever en beskyttet tilværelse på storgården Bjergvin i Telemark. Hun møter den hemmelighetsfulle Aksel Tveter og kjenner en umiddelbar tiltrekning mot ham. Lite aner hun at også hendelser i fortiden binder dem sammen …

Den unge, tiltrekkende Nikolas Winther kommer for å være musikklærer for Ylva og søsteren Silje, som faller for den unge mannen. Kvelden før han skal reise, gjør Silje noe uhørt: Hun sniker seg inn på kavalerrommet for å si farvel."


Du kan laste ned e-boka HER.




.

lørdag 8. september 2012

Bokomtale - "Bitter Harvest" av Michael R. Hicks

Ny thriller og bok 2 i den utrolig spennende trilogien fra Hicks som går på emnet genmodifisert mat gis nå ut i september. Jeg har igjen fått gleden av å være med på editeringsarbeidet, og omtalen min er nok rimelig preget av at dette er en av favorittforfatterne mine. Men det er han også av en grunn!

Omtalen min av bok 1 - "Season of the Harvest" finner du HER.

Gratis utgave av bok 1 - "Season of the Harvest" finner du HER. Gå ikke glipp av denne!!!


Litt om innholdet i Bitter Harvest

Ett år er gått siden hendelsen i Sutter Buttes. Jack Dawson og Naomi Perrault har feilet i sin søken etter den manglende sekken med dødelig New Horizon såkorn og blir derfor oppsagt. Det hemmelige byrået som ble etablert under President Curtis for å studere de fryktelige Harvesters blir i samme slengen nedlagt.

Den strenge kontrollen av bioteknologi- og genforskning som ble innført av President Curtis blir opphevet av den nye Presidenten, og Naomi rekrutteres av en milliardær i den farmasøytiske industrien som vil at hun skal fortsette sitt opprinnelige arbeid med å utvikle et mat-basert leveransesystem for vaksiner. Uten en annen jobb i sikte takker hun ja, og til å begynne med er hun overbegeistret. Det endrer seg imidlertid fort når hun finner ut at hennes nye kollegaer har gjort mye større fremskritt enn skulle vært mulig, med mindre de har eksempler av de dødelige New Horizon såkornene å forske på.

Samtidig som Naomi blir konfrontert med den fryktelige oppdagelsen i Los Angeles er Jack på vei til India for å finne ut hva som har hendt med deres tidligere kollega Dr. Vijay Chidambaram, en av Earth Defence Society forskerne som returnerte til hjemlandet da organisasjonen de jobbet i ble nedlagt. Vijay ble kjørt ned av en ukjent bilfører og svever mellom liv og død, men peker Jack i retning av en fjerntliggende landsby hvor han oppdager en skremmende hemmelighet. I Russland blir Kaptein Sergei Mikhailov og hans menn sendt på et oppdrag i sentrum av landets kornbelte for å finne ut hva som har skjedd på en fabrikk der. Samtlige mennesker er forsvunnet derfra uten spor.

Ingen av dem forstår det virkelige omfanget av skrekkscenarioet som er iferd med å bryte ut over hele kloden - et mareritt som de muligens ikke er i stand til å stoppe.


Min evaluering

Michael R. Hicks
Jeg rett og slett digget bok nr. 1 i denne serien. Jeg var noe usikker på om en thriller rundt emnet genmodifisert mat skulle være noe. Der ble jeg veldig positivt overrasket! Bok nr. 1 i serien står egentlig på egne bein. Jeg var ikke klar over at Hicks planla en trilogi på tidspunktet bok 1 kom ut. "Bitter Harvest" kom derfor som en skikkelig positiv overraskelse da han kontaktet meg for å høre om jeg var klar for nok en editeringsoppgave.

"Bitter Harvest" er minst like god som "Season of the Harvest" - som fikk en klokkeklar 5'er av meg! Jeg ville nok ha lest "Season of the Harvest" først for å få hele historien, og da er det genialt at Hicks har lagt denne gratis ut på Amazon for en begrenset periode.

Tempoet i boka er om mulig enda høyere enn bok 1. Likevel beholder forfatteren realismen i fortellingen. Hvem vet egentlig hva som foregår i de svære farmasøytiske firmaene på kloden vår. Hvor mye forskning foregår som vi ikke kjenner til? Og ikke minst - hvor skremmende kan det ikke bli dersom forskningen som pågår i verden idag kommer ut av kontroll med resultater man ikke ante konturene av i utgangspunktet?

"Bitter Harvest" balanserer hårfint mellom realisme og fantasy. Det er en thriller/action bok som avslutter med en cliffhanger. Jeg kan ikke vente med å få bok 3 mellom hendene! "Bitter Harvest" er planlagt utgitt 14. september i år, og du kan notere interessen HER dersom du ønsker å få beskjed øyeblikket den er sluppet :-)  Happy Read!


Min rating

av 5 !!!


Kilde: råutkast av e-boka fått av Michael R. Hicks for editering
Omtale: godkjent av forfatteren før utgivelse :-)
Utgis: 14. september, 2012
Språk: Engelsk
ISBN: 9780984673087



Et av favorittreisemålene i Canada - nydelig "norsk" natur !!!


.

fredag 7. september 2012

Nytt Kindle lesebrett annonsert :-)

Det mye omtalte nye lesebrettet fra Amazon er nå annonsert. Mangt er spekulert - men hva ble egentlig resultatet? Farge e-inc? Frontlys? Har de praktiske bla frem/tilbake knappene returnert i denne nye versjonen?

Her er link til Amazon sin egen skryteside. Navnet på det nye barnet ble... *trommehvirvel*

Kindle Paperwhite - HER :-)

Read and enjoy!

(..og de av dere som sjekket bloggen min tidligere idag ser denne bloggposten på ny - jeg har hatt store problemer med Google og Blogger idag, derfor falt det opprinnelige blogginnlegget ut..)




.

torsdag 6. september 2012

Ny, GRATIS e-bok - Karin Fossum!

Digitalbok slår til igjen med nok ei gratis e-bok. Denne gang er det Karin Fossum's "Elskede Poona" som står for tur! Hurra for Digitalbok som har forstått verdien av slik markedsføring av e-bøker!!!

Ikke glem at boka kan konverteres til Kindle format også - fremgangsmåte her.


Litt om boka fra Digitalbok's egen webside

I den lille bygda Elvestad blir Konrad Sejer og hans assistent Skarre konfrontert med liket av en kvinne som er helt usedvanlig ille tilredt. Dagen før har den sindige ungkaren Gunder Joman ventet på sin nye kone, Poona fra Mumbai i India. Egentlig skulle han ha hentet henne på flyplassen, men fordi hans eneste søster, Marie, har vært utsatt for en trafikkulykke og ligger i koma på sykehuset, sender han bygdas drosjesjåfør for å hente Poona. Men Poona dukker aldri opp, verken på flyplassen eller hjemme hos Joman.

«... ikke bare høstens overlegent beste norske krim, den er blant de beste norske kriminalromaner som noen gang er skrevet.»
Dagbladet

"Elskede Poona" kan nedlastes gratis HER.


Digitalis Purpurea - burde vært i logoen til Digitalbok ;-)


.

August statistikkens begredelige resultat...

Det gikk den veien høna sparka i august. Greit nok var det en flyttemåned, og delvis en feriemåned, for ikke å snakke om en skolestart måned - men likevel... 4 bøker er ikke akkurat å skrive hjem om... Bøkene var imidlertid veldig bra (ihvertfall 3 av de 4).

  1. Av månedens få utvalgte ble det ikke en eneste debutant.
  2. Jeg kan imidlertid føye nok en ny, norsk forfatter til listen min - Knut Nærum med sin variant av "Peer" til Henrik Ibsen :-)
  3. Dette kvalifiserer nesten som en klassiker! Ovennevnte altså. "Peer" er så nært "Peer Gynt" jeg kommer til å komme, og siden jeg selv definerer her (fordelen med egen blogg, gitt) så vil jeg si - at jeg nå har one more klassiker på lista mi. Hah...!
  4. Jeg mangler å anmelde 2 av bøkene mine fra august. De er imidlertid i loop'en!
  5. Jeg har også gjort en redigeringsjobb igjen, og det har vært utrolig gøy! Den amerikanske favorittforfatteren min Michael R. Hicks skal gi ut bok 2 i "Harvest"-trilogien sin, og jeg fikk igjen være med å redigerere. Utrolig spennende å få være med fra råtekst til ferdig bok! Bokomtale på vei.
  6. Det ble som sagt lest kun 4 bøker i august
    • Fordelingen er på følgende land: 2xNorge og 2xUSA
    • Språkfordelingen står i stil med ovennevnte, med 2 bøker på norsk og 2 på engelsk
    • KUN menn! Det må være første gang siden bloggen startet!
    • Stjernegivningen er derimot ikke så verst! 2 stk. 5'ere går til "Den eneste ene" og "Bitter Harvest". 1 stk. 4'er går til "Peer" og en litt sliten 3'er til "Trader of Secrets"
August ble en mager lesemåned i antall bøker. Jeg fikk imidlertid en stor utfordring og en høydare med "Bitter Harvest". Spennende trilogi rundt emnet genmodifisert mat! Se bokomtale av bok 1 i serien - "Season of the Harvest" - her.


En aldri så liten lunch-snack :-)


.