tirsdag 31. juli 2012

Juli lesemål - og status?

Status ja... Det ble mye soling, masse bading, leiebil og sightseeing. Men lesing, det ble det i år noe mer begrenset tid til. Knallharde prioriteringer gjorde at jeg ikke helt nådde målet for måneden. Men pytt, hva gjør vel det. Høsten ligger foran oss, og da har jeg plenty av tid til å justere meg inn for året.

I feriemåneden juli (bortreist 3 av 4 uker) så ble følgende bøker fortært:


  1. Ut av det beskjedne antallet bøker er det imidlertid lest ikke mindre enn to debutant-bøker! Det er "Den som skal våkne" av Øystein Tranås Kristiansen og "Insignia" av S.J. Kincaid. Førstnevnte er ei fantasy-bok lagt til bronsealderens Irak, den andre er en Sci-Fi/Fantasy-bok i Orson Scott Card's ånd. Bokomtaler kommer!
  2. Det betyr også at jeg kan føye en ny, norsk forfatter(student) til lista mi! Er superfornøyd med å sprenge 2012-målet om 5 nye norske!
  3. Ingen klassiker på meg denne måneden, men i august står Peer Gynt for tur! Det får være en trøst :-)
  4. Jeg har ikke anmeldt bøkene lest i juli pga tidsproblemer. Men - de kommer, de kommer!
  5. Novellemålsetningen.. Neste spørsmål takk...
  6. Det ble lest totalt 7 bøker i juli. Noen færre enn optimistisk antatt, men har man ferie så er det jo et par andre ting å finne på også.
  • Fordelingen i juli er litt dårlig da.. Kun én kvinne og 6 menn. Kvinnen stod imidlertid for den beste boka i juli! "Insignia"!
  • Fordelingen er på følgende land: 1xNorge, 4xUSA (5bøker), 1xCanada. Ikke spesielt imponerende fordeling, heller ikke uforventet. Jeg er en god Amazon-kunde :-)
  • Språkfordelingen står i stil - 1 norsk bok, 6 på engelsk. Heller ikke en bombe!
  • Jeg har ikke fått review'et juli-bøkene, men de kommer!

Alt i alt er jeg nokså fornøyd med juli som lesemåned. Lesing skal være kos, ikke stress. Merker imidlertid at jeg trenger lette bøker når jeg er i feriemodus. "The Passage" av Cronin kan ikke akkurat sies å være lett, men man lærer så lenge man har lever.. Har nå en stabel bøker som jeg fikk av Line hos Lines Bibliotek som bl.a. står og venter på meg. Går ikke tom for uleste bøker, og gleder meg til august og roligere dager.

Juli har vært flott :-)



mandag 30. juli 2012

Ny Kindle - Touch varianten - er nå kommet i hus

Bilde: Amazon.com
Med 8,5 timers layover på Heathrow kan det fort bli dyrt... Hadde lovet å kjøpe en Kindle 4 (den minste Kindle'n) til en venninne, og skulle holde meg til det. Det er imidlertid utrolig hvor lenge 8,5 timer kan virke, spesielt når man allerede har hatt 2 flyreiser på rappen og helst vil HJEM! Jeg havnet i shopping-modus - som er en svært sjelden modus for meg om jeg skal si det selv - og hjem med meg kom derfor også en Kindle Touch :-)

Hadde egentlig bestemt meg for å vente til neste modell Kindle ble lansert, men sånn kan det gå... Gleder meg til å få testet den grundig og skikkelig, selv om jeg allerede har lagt mine klamme fingre på en jeg fikk låne en tid tilbake. Jeg kommer antakelig til å selge min kjære Kindle Keyboard dersom Touch'en faller i smak. Er imidlertid ennå någet skeptisk til touch-dingser jeg da (gammeldags? moi? hehe..) Så vi får se hva jeg kvitter meg med etterhvert :-)

I tillegg til en detaljert Kindle Touch test venter flere bokanmeldelser på å bli skrevet samt oppsummering fra sommerferie-lesemåneden juli. Jeg gleder meg til å ta fatt så snart jetlag'en slipper taket.

Borte bra - hjemme dårligst vær! ;-)





.

søndag 22. juli 2012

Mini-reisebrev fra Antigua

Ei uke er over, og ei gjenstår på de vestindiske øyer. Her har vi hatt vær! Alt fra strålende sol og blå himmel til thunderstorms med øsepøse regn, lyn, torden og dommedagsbrak. Hurricane season er någet interessant, for å si det slik. Det fine er imidlertid at regnskyllene forsvinner like fort som de kommer! Her har været i Norge litt å lære! (ihvertfall været på vestlandet som har en tendens til å fortsette i ukevis så snart det begynner å regne...)

Vi har leid bil og kjørt litt på kryss og tvers, besøkt hovedstaden, fluefisket (største fangst, en tarpun på 10-15 kg!!) og svømt i turkis hav sålenge at jeg føler jeg har utviklet gjeller allerede.

Jeg har fullført Justin Cronin's "The Passage" - mursteinen på 800+ sider. Spesiell! Fantastisk bra start, dull midtpart og god avslutning. Review kommer etterhvert. Har lest en sci-fi bok av Chalker bare for å justere leseinteressen opp igjen (ja, Cronin var et lite slit mye av tiden) og nå er det strandlitteratur fra konglomeratet Cussler/Brown som ligger på Kindle'n. Kjekt å mixe litt :-)

For interesserte til Antigua: Bestill pakkereise t/r London og separate billetter t/r Norge/London. Det er det billigste!

Upåklagelig utsikt fra baren...

Fargerike hus i St.John - hovedstaden

Nydelig basseng under palmene

Fluefisker i solnedgang :-)  (mao. sambo'en)

Fantastiske skyformasjoner denne tiden av året!
Og her sitter jeg akkurat nå - på internett kafeen, riktignok i skyggen :-)


.

tirsdag 17. juli 2012

Favoritt lesested...

Jeg lever, derfor er jeg :-) Justin Cronin's "The Passage" drar ut i tid. Det kan komme av at konsentrasjonen min er noe lett å påvirke... Juli blir en fattig lesemåned, men desto rikere på opplevelser - og varme! Her på Antigua stråler solen, vi har behagelige 32 grader, det karibiske hav har temperatur som vannet i badekaret mitt og stranda er full av "eye candy" ;o)

Nei jeg vil ikke komme hjem! Wi-fi er nesten ikke eksisterende, men god nok til å kunne laste ned bøker om det trengs. Trenger jeg mere da? Nope ...

Her vil eg byggja og her vil eg bu ;-)

Utsikten fra senga...

fredag 13. juli 2012

Penger - Pass - Pillett - Tjobing :-)

Da tar jeg meg en velfortjent ferie med sambo'en og finner meg en strand med en palme. Der skal min kjære Kindle få kjørt seg i varme, sol og fuktighet. Masse bøker lastet, optimismen i behold og 2 ukers ferie. Denne gang riktignok med et snev av wi-fi (har jeg hørt..). Plutselig kommer det en bokomtale før jeg vet ordet av det ;o)

Fortsatt fin sommer alle sammen!

:-)



torsdag 12. juli 2012

Det nye Kindle lesebrett med "frontlys" FORSINKET!


Dette er dårlige nyheter. Det ser nemlig ut som at Amazon har problemer med skjermen som skal håndtere leselyset til det nye e-inc Kindle lesebrettet. Amazon's nye Kindle som nå er på vei skal ta opp konkurransen med Barnes & Noble's nye "Nook Simple Touch with Glowlight".

Følgende er sakset fra bloggen "Good E-reader"

"Amazon has been quietly prepping a new e-ink based reader that is similar to the Barnes and Noble Simple Touch with Glowlight. It uses new technology gleaned from a company Amazon had bought out last year, Seattle based company Oy Modilis. The company prided itself on being the world leader in light-guide technology.   It seems this new product might be delayed due to manufacturing problems with the new front lite screen.
Digitimes is reporting that Amazon has stopped parts in its supply chain for the new Kindle and there is a possibility that orders from Amazon’s electronic paper display provider, E Ink, will be stopped throughout July and August in order to tackle issues with the device’s front light.  This may prevent Amazon from shipping of the device until later in the third quarter."

Jeg krysser fingre og tær og håper de tekniske utfordringene ikke er uoverkommelige ...!



Uansett er det - 2 dager igjen til FERIEEEEE... :-)


.

tirsdag 10. juli 2012

Bokomtale - "The Web of the Chozen" av Jack L. Chalker

Registering av bøker i bokhyllene gav uante resultater. Jeg har funnet meg nye, interessante sci-fi forfattere som har stått like foran nesa i over 10 år! (*kremt* Sier vel mer om meg og oversikten jeg har hatt, men skylder på det er sambo'en sine gamle gullkorn :-) En av forfatterne er nå avdøde Jack L. Chalker.


Først litt om boka

Bar Holliday blir betalt for å finne nye planeter som kan terraformes, med andre ord planeter hvor menneskeheten kan tilpasse seg - og firmaet hans kan plyndre... Bar tror ikke det finnes nye verdener å okkupere til en dag han kommer over "Peace Victory", et forlatt stjerneskip som svever for seg selv over en definitivt beboelig planet.

Det eneste livstegnet han finner inni det forlatte stjerneskipet er de store bokstavene DON'T skrevet på en av veggene ved utgangen. Bar Holliday kan imidlertid ikke dy seg og lander på planeten. Det burde han selvfølgelig ikke ha gjort. Livet som han kjenner det forandrer seg totalt, og Bar blir - i ordets rette forstand - aldri den samme igjen. Livet tar imidlertid nye veier, og man kan faktisk finne lykken i å se ut som en krysning mellom ei geit, hest og menneske med en ekornhale...


Min evaluering

Jack L. Chalker
Denne boka er lett sci-fi. Den er morsom og fullstendig urealistisk på ett vis. Sett fra et større perspektiv ikke så umulig som man først skulle tro. Dersom man tror på at det kan finnes liv på andre planeter, om enn ikke direkte mennesker.. Historien er tankeutfordrende, selv om dette er lett sci-fi.

Hva om jorda blir så overbefolket at vi må flytte ut i verdensrommet? Hvordan håndterer vi så andre levenede vesener? Hvordan tolker vi deres eventuelle intelligens? Og ikke minst, hvor tilpasningsdyktige kan VI gjøre oss for å overleve? Og - det evige spørsmålet - hvor flinke vil vi være å akseptere fremmede kulturer?

Dette er igjen ei bok for dem som ønsker å angripe sci-fi sjangeren, men som ikke ønsker å dykke ned i en komplett space opera på 1100+ sider. Personkarakteristikkene er ikke dype, men likevel troverdige nok gitt settingen. Verdenen Chalker bygger er ikke detaljrik, men effektiv. Dette er absolutt ei lesbar bok, faktisk over gjennomsnittet alderen på boka og coveret til tross :-)


Min rating

(-) av 5



Kilde: Pocketbok - egen bokhylle
Forlag: Del Rey (April 12, 1978)
Språk: English
ISBN-10: 0345338383
ISBN-13: 978-0345338389


Humlebilla - den lurte meg :-)


.

mandag 9. juli 2012

En rask oppsummering av juni

Årets heftigste lesemåned by far!

Med samboer bortreist og unger på selvstyr leste jeg meg lykkelig gjennom tolv bøker, hvorav den siste blir registrert på juli siden jeg leste de siste elleve sidene 1.7 :-)



Følgende bøker ble fortært i rask rekkefølge:



Status for juni er derfor som følger:

  1. Jeg har lest ei debutantbok denne måneden og det var den fantastiske nynorske fantasyboka av Kristine Tofte - "Song for Eirabu". Jeg har allerede fått meg bok 2 som skal få vente til jeg kommer hjem fra neste ferieutflukt :-)
  2. Ovennevnte bok føyer seg også fint inn i listen over antall nye norske forfattere jeg har planlagt å lese. Har allerede sprengt akkurat den målsetningen med stil!!
  3. Det ble derimot ingen klassiker på meg, men det rettes opp i juli har jeg bestemt. Har kun 3 på lista for 2012, så jeg ligger rimelig godt an.
  4. Jeg har anmeldt samtlige bøker jeg har lest i juni, ikke verst!
  5. Ikke spør meg om novellemålsetningen... :-/
  6. Ei bok ble IKKE fullført, og det var "Skilpaddens Langsomme Vals". Dette er den tredje boka ila året som jeg har lagt bort. Jeg er blitt flinkere med det nå. Jeg klarer ikke klore meg gjennom bøker bare fordi jeg "må" fullføre... Finner jeg den ulesbar så blir den nå lagt bort! *klapper meg selv fornøyd på skulderen* :-)
  7. Det ble lest 11 bøker i juni og det er et par over målsetning om 100 bøker ila året. Jeg er superfornøyd med egen innsats!
    • Fordelingen i mai er imponerende om jeg må si det selv. 5 menn og 5 kvinner - så omsider likevekt!!! Selv om jeg har lest 2 bøker av samme forfatter da, Brian Stableford...
    • Forfatterne har fordelt seg på følgende land: 1xNorge, 2xSverige, 3xUSA, 1xFrankrike, 2xEngland (3bøker), 1xNederland
    • Språkfordelingen denne gang fordeles på 7 engelske, 3 bokmålsbøker og - HURRA - min aller første nynorskbok så langt tilbake jeg overhode kan huske :-)
    • Stjernefordeling ble 1x2'er, 3x3'er, 5x4'er og 2x5'er. Stor overvekt på gode bøker med andre ord. Øverst troner Kristine Tofte og George R.R. Martin - begge med fantasybøker det står respekt av, på hver sin måte.

Juni ble som sagt en veldig bra lesemåned. Juli som vi er godt inni blir tilsvarende mager. Jeg jobber med en tung murstein - "The Passage" av Justin Cronin. Ei bok man enten elsker eller misliker sterkt. Starten var utrolig lovende, nå ser jeg 40% uti boka hvorfor flere og flere detter av. Er noe spent på om jeg fullfører denne 800 siders saken.

Har 1 ukes feriepause, men reiser igjen kommende lørdag. Kindle'n min - forøvrig døpt Joy ved ankomst - er nokså proppet med nye saker allerede, så jeg går neppe tom. Får håpe jeg får lest litt også :-)


Klokketårnet i Rhodos by "by night" :-)


.
Jeg har plassert min blogg i <a href="http://bloggurat.net/kart/registrere/11523/tau">Tau</a> på <a href="http://bloggurat.net/kart/">norske bloggkart</a>! 

søndag 8. juli 2012

Bokomtale - "Song for Eirabu 1"

Litt sent kastet jeg meg med på samlesingen av norsk fantasy i regi av Elisabeth på bloggen "Bokstavelig Talt". Jeg er veldig glad i fantasy, så dette var rett i min gate, men jeg har alltid vært någet skeptisk til norsk fantasy forunderlig nok.

Skepsisen er imidlertid parkert - en gang for alle - bare så det er klarlagt med en gang!



Min evaluering

Jeg bøyer meg i stum beundring! Dette er et storverk, og attpåtil en debut. Er dette virkelig mulig? På norsk? Og ikke nok med det, men - nynorsk? Aldri hadde jeg trodd at nynorsk kunne være en så utrolig perfekt innramming av en fantasy-historie som språket er her. Sier jeg, som alltid(!) har proklamert at sci-fi og fantasy bøker utelukkende bør leses på engelsk... Språket er som fløyel og balsam for sjelen på en og samme tid og fanger tiden og ånden i historien fullstendig perfekt. Det blir ikke bedre enn dette!

Og så historien i seg selv - om jordas kommende undergang - om den gamle volva som får tre barn med den eldste av gudene for å gå imot den gamle spådommen - om de sterke søstrene med viljer av stål og evner utenom det vanlige - om makt og begjær og egne valg - og om gammel overtro og norrøne myter. Dette er en fantastisk blanding av fantasi, kjente element og sterke karakterer, og man veves sakte men sikkert inn i historien, mytene og livene til Ragna og Berghitte.

Personkarakteristikkene er grundige og troverdige og bygger opp rundt det fantastiske universet Eirabu som Kristine Tofte skaper her. Med Ragna som offerprestinne og søsteren Berghitte som dronning på hver sin side i slaget er det duket for et skikkelig oppgjør. Jeg gleder meg stort til bok nr 2 som jeg skal lese så snart jeg kommer hjem fra ferie! Dette er fantastisk bra norsk fantasy, og skulle noen fremdeles være i tvil - så er...


Min rating

 av 5. Faktisk en klokkeklar 5 blank!



Kilde: Egen e-bok
Forlag: Tiden
Utgitt: Januar 2011
ISBN:  9788205416116
Språk: Nynorsk
Antall sider: 555




Ixia, Rhodos - samlebåndssoling :-)


.

Kindle erstatter bibelen?

Ja nå er alt mulig! Dette innlegget har jeg ærlig kopiert fra KindleOwnersBlog. Fremtiden i Amazon's hender? Les og smil :-)

(Forresten - turen til Rhodos med min datter var en stor suksess. Feilen med turen? Den var altfor kort som vanlig :-)


Fra Kindle Owners Blog
"Last year, Bible publisher Gideons International distributed over 84 million printed copies of the Bible around the world. Many of those Bibles ended up in hotel nightstands.

However, the reign of the paperback hotel Bible might be coming to an end. Some hotels have decided to replace the traditional version of the Bible with a high-tech e-ink copy on the Amazon Kindle. That’s right: instead of opening up your nightstand and seeing a leather-bound Bible, you might soon be seeing the sleek, attractive casing of an Amazon Kindle.

InterContinental Hotels Group has been the first to modernize its hotel chains. Starting this month, it has replaced Bibles at the Hotel Indigo in Newcastle, England with Kindles. And the best part about this plan? The Kindles feature a Wi-Fi connection, which means that if you get bored of the Bible, you can always buy other e-books from Amazon!

As of now, the initiative is still in the pilot stage. If customers at the Hotel Indigo respond well to the decision, expect to see Kindle Bibles pop up in hotels all over the world.

So what to Bible distributors think of this decision? The response by Christian groups has been one of approval. According to CNN, a Gideon spokesman was quoted as saying that “anything to put the Bible in people’s hands is a good thing.” Gideon was established in 1899 as a non-profit organization to distribute Bibles to hotels, students, hospitals, members of the military, and other groups."

Så var det igang med å skrive reviewet til "Song for Eirabu 1". Gleder meg !!!




.